۱۳۸۷ اردیبهشت ۲۹, یکشنبه

قیمت اینترنت در ایران 16000 برابر مالزی است!

یک مقایسه ساده بین متوسط سرانه سرعت اینترنت در بین کاربران ایران و جهان و نحوه ارائه این خدمات از سوی شرکت های ایرانی و خارجی می تواند نشانگر افق دید مسئولان آی تی کشور و حرکت لاک پشتی این صنعت در داخل را نمایان سازد.

به گزارش «فردا» در این خصوص نگاهی به وضعیت کشور مالزی در این زمینه قابل توجه است. اخیرا یک شرکت ارائه دهنده اینترنت (ISP) در مالزی اعلام کرد که به کاربران خود پهنای باند با خطوط پر سرعت 224 مگابیت برثانیه را با قیمت تنها 58/1 دلار در ماه ( حدود 1500 تومان ) عرضه می کند.این ISP برای اجرای پروژه این فناوری که BPL نام دارد 14 میلیون دلار هزینه کرده و قرار است 400 هزار مسجد و با ظرفیت 60 میلیون کاربر، سراسر مالزی را به خطوط پر سرعت این پهنای باند مجهز کند.

یک محاسبه ساده ریاضی در باره اینترنت پر سرعت مالزی با ایران بیانگر این اعداد است :

سرعت اینترنت پر سرعت مالزی : 224 مگابیت ضرب در 1024 کیلو بیت = 229376 کیلو بیت

سرعت اینترنت پر سرعت ایران : 128 کیلو بیت

نسبت اینترنت پر سرعت مالزی به ایران : 1792 برابر

قیمت اینترنت پر سرعت ایران : هر 128 کیلو بیت در ثانیه به طور متوسط 15000 تومان

قیمت اینترنت پر سرعت مالزی : هر 229376 کیلو بیت در ثانیه معادل تقریب 1500 تومان

مقایسه قیمت اینترنت پر سرعت مالزی نسبت به ایران : حدود 9 ریال در هر 128 کیلو بیت در ثانیه

به این ترتیب می توان نتیجه گرفت قیمت اینترنت پر سرعت ایران حداقل 16 هزار برابر اینترنت پر سرعت مالزی است .

اما در این خصوص وزیر ارتباطات در اظهاراتی جالب در گفتگو با فارس اعلام داشته است: در حال حاضر پهناي باند 128 كيلو بيت يا 56 كيلو بيت مشكل اينترنت كشور نيست، بلكه نحوه ارايه اين ميزان از سوي شركت‌هاي ارايه دهنده اينترنت بحث است.

وي گفت: پهناي باند 128 كيلو بيت اكنون براي بسياري از سازمانها بدون مشتري است و اين ميزان را شركت‌ها حتي نمي‌توانند به مشتريان عرضه كنند.

سلیمانی در ادامه اظهارات خود با کافی دانستن سرعت واقعی 56 کیلو بایت افزوده است: پهناي باند 56 كيلو بيت براي مصارف و كاربران اينترنتي خانگي و دانشگاه‌ها حتي براي دانلود كتابهاي 500 صفحه‌اي مناسب است.

وي تاكيد كرد: در برخي مواقع پهناي باند ارايه شده از سوي برخي شركت‌ها حتي 2 كيلو بيت نيز نمي‌شود.

وزير ارتباطات با اشاره به عقب‌ماندگي كشور در ارايه پورت‌هاي پرسرعت اينترنت، اظهار داشت: با صدور مجوز براي ارايه پورتهاي پرسرعت از سوي شركت‌هاي مخابرات استانها نرخ رشد در اين زمينه سرعت مي‌گيرد.

وي تصريح كرد: با در نظر گرفتن 17 ميليون خانوار با لحاظ كردن ضريب نفوذ 30 درصدي اگر بتوانيم 12 كيلو بيت را به اين 30 درصد يعني 5 ميليون نفر برسانيم انقلاب عظيمي در عرضه اينترنت پرسرعت كرده‌ايم.
سليماني گفت: اين امر نيازمند سرمايه‌گذاري حداقل 2 يا 3 هزار ميليارد ريالي است.

هیچ نظری موجود نیست: